loading...
rozblog
noor بازدید : 26 دوشنبه 18 دی 1402 نظرات (0)

از تجهیزات آزمایشگاهی بسیار پرکاربرد در آزمایشگاه بشرها هستند،هود لامینار  بشر آزمایشگاهی ظرفی است استوانه ای شکل که دارای دهانه گشادی است و به همین دلیل استفاده از این وسیله آسان است. 

ویژگی های بشر آزمایشگاهی

جنس بشرها از بروسیلیکات 3.3 است و شکل ظاهری همانند یک استوانه اب کفه تخت که بر روی بدنه آن درجه بندی شده است. برای مثال چنتنچه بشری 250میلی لیتری باشد درجه بندی آن به صورت 50، 150، 200،250 خواهد بود.

همچنین بشرها دارای حجم و قد های مختلفی هستند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت:

  1. بشر قد بلند که ارتفاع بشر دو برابر قطر بشر می باشد،
  2. بشر متوسط که برای کارهای معمولی مورد استفاده قرار می گیرد،
  3. بشر قد کوتاه و یا پهن (کریستالیزور) که در این نوع بشر ها، ارتفاع بشر نصف قطر بشر است و برای حرارت دادن استفاده می‌شود، زیرا سطح تماس زیر بشر زیاد می باشد.

کاربرد بشر ازمایشگاهی

کاربرد بشر در آزمایشگاه‌ها به دو صورت اصلی اتفاق می‌افتد: به عنوان بخشی از تیم آزمایشگاهی و به عنوان نمونه‌بردار از جامعه.

در بخش اول، کاربرد بشر در آزمایشگاه‌ها به دلیل داشتن تخصص و تجربه در زمینه‌های مختلفی مانند شیمی، فیزیک، بیولوژی، آمار و… است. این افراد به عنوان اعضای تیم آزمایشگاهی در بررسی و تحلیل داده‌های آزمایشگاهی، تولید نتایج و گزارش‌های تحقیقاتی و ارائه توصیه‌های عملیاتی به جامعه علمی و صنعتی مشارکت دارند.

در بخش دوم، کاربرد بشر در آزمایشگاه‌ها به عنوان نمونه‌بردار از جامعه و موضوع تحقیقاتی استفاده می‌شود. این افراد به عنوان موضوع‌های تحقیقاتی مشارکت دارند و نمونه‌هایی از خون، بافت، سلول و… جهت تحلیل و بررسی بیماری‌ها، داروها، واکسن‌ها و تشخیص بیماری‌های ژنتیکی استفاده می‌شوند. اما باید توجه داشت که استفاده از بشر به عنوان نمونه‌بردار از جامعه در تحقیقات، نیاز به رعایت قوانین اخلاقی و حفاظت از حریم خصوصی این افراد دارد.

انواع بشر آزمایشگاهی

       1.بشر شیشه ای:

این بشرها برای برداشتن مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرد بنابراین مندرج هستند، همچنین از این بشر ها به عنوان ظرف واکنش نیز استفاده خواهد شد البته در زمانی که حرارتی وجود نداشته باشد. آزمایش هایی مانند ph متری، پتانسیومتری و آزمایش هایی که در آن الکترود استفاده می‌شود.

 

      2. بشر پیرکس:

این بشرها برای حرارت دادن محلول مورد استفاده قرار می‌گیرید و چنانچه نیاز باشد دو مایع در کوره یا بر روی شعله حرارت یابند بشر پیرکس مورد استفاده قرار خواهد گرفت. شیشه های بروسیلیکاتی یا پیرکس در برابر فعل و انفعالات شیمیایی با حجم های متفاوت مقاوم است.

      3. بشر های پلاستیکی:

بشرهای پلاستیکی همانند بشرهای شیشه ای برای برداشتن مایعات و ریختن آن درون ظرف استفاده می‌شود. برای اینکار هر چقدر بشر باریکتر باشد خطا نیز کمتر خواهد شد. بشرهای پلاستیکی به صورت کلی به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند که شامل: پروپسلین،دارای تحمل گرمایی پایین و ptfe که دارای پایداری شیمیایی و محدوده وسیع دمایی تا 290 درجه سانتی گراد است.

      4. بشر های فلزی:

بشرهای فلزی به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند که شامل:

فولاد ضد زنگ: در این نوع بشرها پایداری شیمیایی و مقاومت دمایی بسیار بالا است، به همین دلیل نیز عموما از این بشرها استفاده می‌شود.

آلومنیوم: این بشرها با توجه به محلولی که در آن ریخته می‌شود انتخاب خواهد شد.

سایر ویژگی های بشر آزمایشگاهی

 

 

همانطور که گفته شد بشرها مندرج هستند و با خطی  که روی دیواره آن است مشخص می‌شود اما درجه بندی برای اندازه گیری حجم دقیق نمی‌باشد. بنابراین استوانه مدرج( فلاسک حجمی) بسیار دقیق تر می‌باشد. از استوانه مدرج برای تعیین نمودن حجم مایعات استفاده می‌شود و بسیار دقیق تر از استوانه مندرج است.

تفاوت استوانه ی مدرج و استونه ی مندرج (بشر)

بشر برای هم زدن، مخلوط کردن و حرارت دادن مایعات به کار می‌رود. اما استوانه مدرج به دلیل کمبود قطر آن برای هم زدن مناسب نیست.
همچنین برای تعیین حجم مایع از استوانه مدرج استفاده می شود.

تفاوت ارلن و بشر

ارلن نیز یکی از وسایل آزمایشگاهی مانند بشر است، اما تفاوت‌هایی با بشر دارد. ارلن دارای دهانه باریک تری نسبت به بشر است، بنابراین بخار کمتری از آن خارج می‌شود. همچنین ارلن را بر خلاف بشر می توان توسط چوب پنبه و یا شیشه آلات مسدود کرد.

*‌نکته:
نباید محلول به مدت طولانی در بشر بماند، زیرا به دلیل دهانه گشاد بشر، به سرعت تبخیر می شود.

طرز کار با بشر آزمایشگاهی

ابتدا باید بشر را به خوبی بشوییم تا مواد چسبنده از آن کنده شود. برای شست و شو دادن می توانیم از روش هایی مانند آب کشیدن با آب معمولی، کر دادن با آب مقطر و یا کردادن با محلول مورد نظر که باید در بشر ریخته شود استفاده کنیم. البته روش شست و شو بستگی به نوع کار دارد.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

بعد از آن که بشر را شستیم، باید آن را به خوبی خشک نمایید و بیرون آن را با یک دستمال تمیز به آرامی خشک می کنید و برای خشک کردن داخل آن، از حرارت دادن استفاده نمایید. توجه داشته باشید که نباید حرارت را به طور مستقیم به آن برخورد کند، زیرا باعث شکستگی می‌شود. برای این کار می‌توانید بشر را روی سه پایه و توری بگذاریم.
بعد از آن که خشک شد، مدتی آن را در جایی قرار دهید تا به خوبی سرد شود.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 699
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 85
  • آی پی دیروز : 10
  • بازدید امروز : 233
  • باردید دیروز : 12
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 270
  • بازدید ماه : 834
  • بازدید سال : 17,659
  • بازدید کلی : 21,591